Die Hard 1: (1988) Greu de ucis

Această megaproducţie care l-a transformat peste noapte într-un superstar pe Bruce Willis a fost cel mai vizionat film în 1988 cu încasări de peste 80 de milioane de dolari. Bruce Willis îl interpretează pe neconvenţionalul detectiv newyorkez John McClane pe care destinul îl transformă în singura salvare a unui grup de ostatici, blocaţi într-un zgârie nori din Los Angeles, printre care se află şi soţia sa.

Invocând motive politice, organizaţia teroristă care a pus stăpânire pe clădirea Nakatomi ameninţă autorităţile cu uciderea ostaticilor dacă acestea nu le soluţionează revendicările. În fapt, organizaţia condusă de maleficul Hans Gruber (Alan Rickman) are două planuri: să fure 600 de milioane de dolari închişi într-un seif superperformant aflat în clădire şi să lichideze toţi ostaticii.

Venit să se împace cu soţia sa, Holly, care vrea să-i dea papucii, John McClane nici nu bănuieşte ce-l aşteaptă. El ajunge să fie singurul poliţist care reuşeşte să pătrundă în iadul din Nakatomi. Când află că şi Holly (Bonnie Bedelia) este printre captivi, chestiunea devine una personală. Sfidând ordinele poliţiei din Los Angeles, John McClane, care nu se teme de nimic, ci – în mod ironic – doar de inălţimi, ia totul pe cont propriu.

One comment on “Die Hard 1: (1988) Greu de ucis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s