The Hurricane (1999) Carter, zis “Uraganul”

DENZEL WASHINGTON – laureat al premiului OSCAR pentru rolul din “Glory” si nominalizat pentru cele din “Malcolm X” si “Cry Freedom” – il interpreteaza pe Rubin “Uraganul” Carter, un om al carui vis de a cistiga titlul de campion mondial al categoriei mijlocii la box este curmat dramatic de o eroare judiciara. Arestat, acuzat pe nedrept si judecat, alaturi de un fan al sau, John Artis, pentru uciderea a trei persoane intr-un bar din New Jersey, “Uraganul” este condamnat de trei ori la inchisoare pe viata. in celula se decide sa-si canalizeze frustrarea si disperarea scriindu-si propria poveste.
Dar, cu toate ca autobiografica lui carte , “A saisprezecea runda” ,vede lumina tiparului, Carter ramine in spatele gratiilor, gasindu-si linistea sufleteasca in izolarea de lumea din afara si de interesul national stirnit de cazul sau (printre cei care au pledat cu pasiune numarindu-se Bob Dylan si Muhammad Ali).
Peste mai multi ani, un tinar american stabilit in Canada, Lesra Martin (VICCELOUS REON SHANNON),citeste cartea lui Carter si gaseste, pentru prima oara in viata lui, o directie si un scop existentei sale si incepe sa corespondeze cu autorul. Convins de nevinovatia lui Carter adolescentul isi antreneaza proprii asistenti sociali – Terry Swinton (JOHN HANNAH), Lisa Peters (DEBORAH KARA UNGER) si Sam Chaiton (LIEV SCHREIBER) – intr-o sustinuta campanie pentru eliberarea lui Carter.

video

One comment on “The Hurricane (1999) Carter, zis “Uraganul”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s