Dark Water (2005) Apă întunecată

Nimic nu este mai terifiant decat sa realizezi ca locuinta si familia ta, cartierul in care stai, chiar peretii si tavanul care te inconjoara, s-au intors impotriva ta. Cand nu mai esti in siguranta nici in locul care ar trebui sa fie cel mai sigur dintre toate, se instaleaza cea mai profunda forma de spaima psihologica. Aceasta tema si-a croit drum prin cateva dintre cele mai tulburatoare si mai sofisticate filme horror-thriller din istoria cinematografiei.

De la vecinii de alaturi, aparent foarte draguti, care practica insa in taina ritualuri sataniste in “Copilul lui Rosemary” pana la locsorul idilic care se dizolva intr-o mare de nebunie a intregii familii, in “The Shining” sau pana la baietelul singuratic care vede mortii aparand in jurul lui in “Al saselea simt” – ideea de “casa, dulce casa” care devine un loc bantuit, imposibil de suportat, alimenteaza de multa vreme imaginatia artistilor.

Acum, APA INTUNECATA continua in aceasta traditie clasica de teroare transmisa in mod inteligent, stilat, cu incarcatura emotionala mare si care te pune pe ganduri, prezentand performanta complexa a unui grup de actori de inalta tinuta. Apreciatul regizor Walter Salles (“Central Station,” “The Motorcycle Diaries”) se alatura lui Alfred Hitchcock, Roman Polanski, Stanley Kubrick, M. Night Shyamalan si Alejandro Amenebar pentru a explora teritoriul unde mintea se contorsioneaza, iar inima inceteaza sa mai bata, unde realitatea de zi cu zi intalneste cele mai intunecate mistere supranaturale. Bazat pe povestea scrisa de autorul filmului horror clasic “Avertizarea” APA INTUNECATA abordeaza anxietatea domestica moderna dintr-un unghi original: cel al unei mame devotate, care este gata sa faca lucruri inimaginabile pentru a-si proteja fiica de pericolul unui apartament care ameninta sa declanseze efectiv un torent de furie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s