Die Another Day (2002) Sa nu mori azi

Din Hong Kong în Cuba şi apoi la Londra, celebrul agent 007, James Bond (Pierce Brosnan), strabate pamantul în lung si-n lat in scopul de a demasca un tradator şi de a împiedica un razboi de proporţii catastrofale. Pe drum, face cunoştinţa cu doua femei care vor juca un rol crucial în aventura sa: Jinx (Halle Berry) şi Miranda Frost (Rosamund Pike).

Mergand pe urmele distrugatorului şi megalomanului Gustav Graves (Toby Stephens) şi a ajutorului sau Zao (Rick Yune), Bond ajunge în Islanda, în palatul de gheaţă care-i serveşte drept cartier general şi ascunzătoare lui Graves. Aici, Bond are ocazia să experimenteze pentru prima oară forţa unei noi arme, realizată după ultimele progrese ale ştiinţei şi tehnologiei.

În cele din urmă, se ajunge la o confruntare explozivă înapoi în Coreea, acolo unde începuse totul. Secvenţa de urmărire cu vehicule Hovercraft, pe un câmp minat din zona demilitarizată dintre Coreea de Nord şi cea de Sud, este doar una dintre numeroasele şi spectaculoasele scene de acţiune din film.

Twentieth Century Fox prezintă Die Another Day / Sã nu mori azi, o producţie Metro Goldwyn Mayer – Albert R. Broccoli’s Eon Productions. Filmul este al 20-lea în seria de mare succes a filmelor cu James Bond. În rolul agentului 007 este Pierce Brosnan. Filmul este regizat de Lee Tamahori, după un scenariu de Neal Purvis şi Robert Wade. Din distribuţie mai fac parte: Halle Berry, Toby Stephens, Rosamund Pike, Rick Yune, John Cleese şi Judi Dench. Producători sunt Michael G. Wilson şi Barbara Broccoli. Producătorul executiv al filmului este Anthony Waye, iar co-producător Callum McDougall. Scenografia este realizată de Peter Lamont, iar imaginea de David Tattersall. Montajul este semnat de Christian Wagner, iar costumele de Lindy Hemming. Coloana sonoră este compusă de David Arnold. Melodia “Die Another Day” este interpretată de Madonna.

One comment on “Die Another Day (2002) Sa nu mori azi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s