The Sum of All Fears (2002) Pericol absolut

The Sum of All Fears (2002) Pericol absolut27.000 DE ARME NUCLEARE. UNA A DISPĂRUT.

Ar putea teroriştii să detoneze o armă de distrugere în masă pe teritoriul american? Conform CIA, cel putin 20 de ţări – jumătate din ele aflându-se în Orientul mijlociu şi în sudul Asiei – au deja sau fabrică arme de distrugere în masă. Mai mult, este un lucru ştiut că zeci de mii de astfel de arme au fost construite şi pregătite de lansare în timpul Războiului Rece. Până astăzi, conform unui raport publicat, există 164 de arme cu focoase nucleare transportabile care sunt de negăsit.

Avându-i în distribuţie pe Ben Affleck, în rolul agentului CIA Jack Ryan şi pe Morgan Freeman în rolul directorului CIA William Cabot, Pericol absolut oferă o imagine foarte realistă cu privire la ce se poate întâmpla dacă o astfel de armă ajunge pe mâini greşite. Având în vedere şi climatul politic actual, filmul dezvăluie cum teama se poate transforma în paranoia, stare ce îl împiedică pe om să mai gândească raţional.

Publicat în august 1991, în SUA, romanul The Sum of All Fears scris de Tom Clancy s-a aflat mai bine de şase luni pe lista bestseller-elor publicată de ziarul The New York Times şi s-au vândut până în prezent peste şase milioane de copii. Este a patra carte de Tom Clancy care este ecranizată cu ajutorul producătorului Mace Neufeld. Precedentele trei filme, The Hunt for Red October, Patriot Games şi Clear and Present Danger au strâns împreună peste 573 milioane de dolari în întreaga lume.

Paramount Pictures prezintă The Sum Of All Fears, o producţie semnată Mace Neufeld, avându-l ca regizor pe Phil Alden Robinson. Scenariul le aparţine lui Paul Attanasio şi Daniel Pyne, având la baza romanul lui Tom Clancy.
video

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s