The Invasion (2007) Invazia

“Nu te împotrivi. Nu poţi face nimic.
Când te vei trezi, te vei simţi exact la fel.”

O explozie devastatoare luminează cerul de la Dallas până la Washington D.C., spulberând naveta Patriot în bucăţele care cad peste teritoriul Statelor Unite de la un capăt la altul. Autorităţile încearcă să acţioneze rapid pentru a controla situaţia, dar în acelaşi timp izbucneşte un zvon cum că pe rămăşiţele epavei s-ar fi găsit o substanţă stranie, care a rezistat atât la frigul din spaţiu cât şi la temperatura extrem de ridicată de la reintrarea în atmosferă. Iar cei care vin în contact cu ea vor fi primii care se vor transforma… Dar nimeni nu vrea să provoace panică.

Psihiatra Carol Bennell nu face încă legătura între accidentul navetei spaţiale şi întâmplările care se petrec în jurul ei: una dintre pacientele sale se plânge că soţul ei a fost înlocuit de o altă persoană, pe stradă au loc izbucniri de violenţă, care sunt repede înăbuşite, o substanţă ciudată pătrunde în casa ei, găzduită fiind de acadeaua de Halloween a lui Oliver – o substanţă ciudată care ar putea fi vie. Carol i se plânge prietenului ei, Ben Driscoll, că ceva nu e în regulă, deşi autorităţile de la Washington nu par a fi îngrijorate. Versiunea oficială este că ar fi vorba despre o nouă formă de gripă, dar înainte de a-şi da seama de gravitatea lucrurilor, Carol apucă să-l lase pe Oliver să petreacă week-end-ul cu tatăl său natural, care deţine o funcţie de conducere la Centrul pentru Controlul Epidemiilor. Acesta se află la Washington pentru a investiga cauzele dezastrului şi a fost unul dintre primii oameni care s-au deplasat la locul accidentului.

Pe măsură ce epidemia se răspândeşte, Carol descoperă că tocmai cei care ar trebui să-i imunizeze pe oameni împotriva epidemiilor sunt cei care răspândesc o boală cu mult mai îngrozitoare – un spor de origine necunoscută atacă ADN-ul uman, în timp ce gazda este adormită, reconstruind-o în aceeaşi formă umană, dar făcând-o să-şi piardă sentimentele. Peste noapte, oamenii din jurul ei se transformă în fiinţe robotizate, care nu au decât o singură ţintă: să-i infecteze pe cât mai mulţi şi să preia controlul. Făcând tot posibilul să rămână trează, Carol porneşte într-o căutare disperată, într-o lume transformată, în care ea speră să rămână în viaţă pentru a-şi găsi copilul. Pentru a se mişca printre aceste fiinţe, ea trebuie să rămână calm… să nu trădeze nicio emoţie şi… mai presus de toate, să nu adoarmă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s